A trăi pentru Hristos

“Ce poți face în optzeci de ani? Probabil să începi să-ți dai seama cum ar trebui să trăiești și care sînt cele trei sau patru lucruri pentru care merită să o faci. Un program onest are nevoie de opt sute de ani. […] Și la capătul a opt sute de ani, poate ai putea începe să știi cum ar trebui trăit și care sînt cele trei sau patru lucruri pentru care merită să faci lucrul acesta. Un program onest are nevoie de opt mii de ani. Etcetera.” scria în 1945 Ernesto Sábato în profundul său eseu intitulat Unu și Universul.

Care sunt cele trei sau patru lucruri pentru care merită să trăiești?  se întreba scriitorul argentinian. Problema cred că ar trebui să se pună nu pentru ce , ci pentru cine merită să trăiești. Îmi place mult răspunsul apostolului Pavel:  “Căci pentru mine, a trăi este Hristos…” (Filipeni 1:21a) Nu pentru faimă, bani, putere, plăceri, realizări etc. (și între noi fie vorba, dacă ar fi vrut,  marele apostol chiar avea cu ce să se mândrească), ci pentru o Persoană, Isus Hristos.

Mă întreb, câți pot spune în mod convingător aceste cuvinte în lumea noastră dominată de secularism, materialism și consumerism? Dar poate că mai întâi ar trebui să mă întreb altceva: câți (mai) vor să le rostească?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s