Femeia la 30 de ani

La 30 de ani, femeia are acel „ceva” care mi se pare fascinant: se cunoaște bine, e sigură pe sine, știe ce (nu) vrea și ce (nu) poate, nu o „duci cu zăhărelul”, a învățat să-i „citească pe bărbați”, știe să-și pună în valoare feminitatea etc.

Iradiază o anume maturitate pe care la 20 de ani (și ceva) o are mult mai rar. Deja, sub ochi, se ivesc mici riduri. Societatea în care trăim o îndeamnă să și le ascundă cu orice preț. Cred că ar trebui să rămână ea însăși. Un bărbat care o iubește cu adevărat nu i-ar cere să schimbe nimic, ci o va dori așa cum este. Îmi dau seama mai mult de această presiune enormă pe care femeia trebuie să o suporte în zilele noastre: aceea de a fi mereu tânără. E un etalon ridicol în opinia mea.

Mie însă mi se pare frumoasă așa, cu-ale ei mici riduri. Știu că acesta este prețul acelei maturități pe care o găsesc atât de fascinantă.

Advertisements

2 thoughts on “Femeia la 30 de ani

  1. Clasica metoda de a atrage admiratoare prin linguseli patetice. Contrastul cu restul barbatilor insensibili, critica societatii si cliseul dragostei agape care promite acceptare totala (vedeti Elmer Gantry – “for what is love?”). Unii ar prefera sa ramana singuri decat sa isi castige o eventuala pereche prin linguseli ipocrite si etalare ostentativa a valorilor crestine. Am respect pentru acestia.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s