Puterea iubirii

Nu ne este dat să vedem prea mulţi oameni care au un puternic simţământ al posibilului, însă oricare dintre noi suntem încântaţi când cunoaştem astfel de persoane. De cele mai multe ori, ne îndoim că putem reuşi în multe privinţe, iar când întâlnim pe cineva care ne arată că totul e posibil, care ne provoacă să vedem cu alţi ochi viaţa şi oamenii, n-avem cum să rămânem indiferenţi. Din câte am observat, sunt câteva motive pentru care unii oameni sunt conduşi de un puternic simţământ al posibilului în tot ceea ce sunt şi fac.

Un motiv ar fi cel al lipsurilor, al greutăţilor, al dificultăţilor, care îi fac să lupte mai mult, să „răzbată” în viaţă, să reuşească.

Alt motiv ar fi cel al supracompensării; de regulă, cei în cauză pornesc cu anumite handicapuri şi prin supracompensare ajung să fie cei mai buni în domeniul lor de activitate sau reuşesc să atingă anumite obiective majore, să se distingă de marea majoritate a oamenilor. Ambele motive sunt strâns legate de un anumit simţământ de frustrare (care aici, în acest context e un imbold).

Mai există un motiv, pe care îl consider cel mai important – dar şi cel mai rar întâlnit-: oamenii cu un puternic simţământ al posibilului sunt oameni care se simt şi sunt iubiţi. Când simţi şi ştii, vezi, că măcar o persoană te iubeşte cu adevărat şi crede în tine, realmente poţi „muta munţii”. Da, este posibil să ne simţim şi chiar să fim neiubiţi de către oameni. Este posibil să fim răniţi şi dezamăgiţi la acest capitol al vieţii noastre. Este posibil să…

Trebuie totuşi să nu uităm un lucru foarte important: Dumnezeu ne numeşte fii preaiubiţi şi fiice preaiubite. Preaiubit(ă) înseamnă cineva care este iubit(ă) foarte mult. Să credem aşadar într-un mod profund că suntem copiii preaiubiţi ai lui Dumnezeu şi să trăim o viaţă bazată pe acest mare adevăr. Astfel, totul devine posibil.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s