Parfum de femeie şi o lecţie de viaţă

Îmi amintesc un moment dintr-un film foarte bun pe care l-am văzut cu vreo doi ani în urmă, Parfum de femeie  (eng. Scent of a Woman). Frank Slade – un colonel pensionat din cauza unui accident în care şi-a pierdut vederea- interpretat într-un mod excepţional de Al Pacino, face o cursă nebunească prin New York cu un Ferrari, împreună cu un student tare neîndemânatic – Charlie. Frank conduce la un moment dat!, şi se bucură mult că are din nou parte de această experienţă (se vedea că mai condusese astfel de maşini la viaţa lui). Apoi, cei doi se întorc în camera lor de la hotelul Waldorf Astoria, iar Frank are un aer trist, abătut, e tare dezamagit de oameni şi de toate, nu mai gaseşte sens pentru viaţa lui, nu mai doreşte să trăiască…Întrebat de Charlie ce s-a întâmplat, el raspunde: ” I’m tired, Charlie, i’m tired…”.

          Acest cadru este de fapt chintesenţa a ceea ce mulţi dintre noi trăiesc. Oare nu e viaţa noastră de multe ori asemenea unei curse cu un Ferrari? Poate că la început trăim momente de euforie, şi avem impresia că suntem fericiţi. Însă gustul lăsat de “goana nebună” în care mulţi ne angajăm e unul amar…

Eu nu ştiu care este “goana ta nebună”, poate după prestigiu, bani, putere, relaţii amoroase etc., însă cred că toate acestea au un final nefericit. Prestigiul, banii, puterea, relaţiile amoroase etc., nu sunt rele în sine, dar pot deveni aşa dacă le punem pe primul plan în viaţa noastră şi uităm că Dumnezeu e mai important decât orice şi oricine.

Advertisements

2 thoughts on “Parfum de femeie şi o lecţie de viaţă

  1. Mulţumesc. Prin a-L pune pe Dumnezeu pe primul plan în viaţa noastră înţeleg a face din cunoaşterea Lui cel mai important obiectiv al unei zile, şi extinzând, al vieţii noastre. Celelalte îşi au importanţa şi rostul lor, însă cred că ar trebui să rămână în plan secund. Atenţie, în plan secund nu se referă la ignorare ori neglijenţă, indiferenţă, tratare cu superficialitate, etc.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s