Când avem de luat o decizie importantă

Vin momente în viaţă când avem de luat decizii importante, care ne pot schimba cursul vieţii, care pot reprezenta adevărate puncte de cotitură în existenţa noastră. Însă de cele mai multe ori, aceste decizii nu sunt uşor de luat. Foarte rar ştim, fără a sta prea mult pe gânduri, ce răspuns e cel mai potrivit la dilema noastră.
Pentru a putea lua o decizie potrivită într-o situaţie delicată şi complexă, cred că avem nevoie de timp, solitudine, rugăciune, meditaţie, sfat din partea unor persoane competente, cu experienţă şi de încredere. Să avem răbdare cu noi înşine, să acordăm timp şi atenţie gândurilor şi simţămintelor noastre, să nu ne pripim. Deciziile luate în pripă, sub impulsul momentului, se dovedesc rareori a fi bune. Mai degrabă cele luate după ce am cântărit bine situaţia, după ce am înţeles implicaţiile, sunt deciziile pe care nu le vom regreta, deşi poate ne-a durut când le-am luat.
Astfel, ceea ce a început ca o furtună de gânduri, idei, simţăminte, se va linişti, se va decanta, va prinde contur, şi vom şti prin urmare ce avem de făcut.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s